Baseballový klub Olympia Blansko Baseballový klub Olympia Blansko
Baseballový klub Olympia Blansko
Zpět

Vánoční turnaj v baseballu 2003.

21.12.2003

Již podvanácté uspořádal baseballový klub TJ Olympia Blansko, ve spolupráci se ZŠ Blansko, Salmova 17 a DDM Blansko tradiční Vánoční turnaj žáků v baseballu.

 

ZŠ Salmova Blansko DDM Blansko Olympia Blansko

 

Za účasti 21! týmů (což je největší počet týmů za celou historii tohoto turnaje) se ve dnech 12.-14. prosince 2003 hrálo v prostorách tělocvičen Základní školy Blansko Salmova. Družstva byla rozdělena do 3 kategorií podle věku a každý celek odehrál během tří dnů celkem 4-5 utkání. Divácká kulisa byla jako každý rok opět skvělá. Před vyvrcholením nedělního programu proběhla tradiční a dětmi velmi očekávaná bohatá tombola s mnoha hodnotnými cenami.

Zpestřením pro samotné účastníky i diváky pak byla i soutěž v rychlosti nadhozu měřeném radarem,která se těší velké oblibě. V kategorii ročníku 94 a mladší zvítězil domácí David Lošťák, ročníku 91 a mladší Jan Vašourek z Draků Brno, ročníku 89 a mladší Jiří Véle z Blesku Jablonec a v kategorii příchozích Michal Bernard, trenér softballistek Olympie.

Po třídenním maratónu 50 zápasů si nakonec putovní pohár v hlavní kategorii starších kadetů opět vybojovala domácí ZŠ Blansko Salmova.

Pořadí v jednotlivých kategoriích bylo následující:

Stativový baseball (do 10 let)

1.Pipas Brno, 2. MBL Hroši Brno, 3. Draci Brno, 4. Blesk Jablonec, 5. Pelikans Bučovice, 6. Draci Brno "B",
7. Olympia Tigers, 8. Olympia Lions

Mladší kadeti (do 12-ti let)

1. Olympia Blansko, 2. Draci Brno, 3. Blesk Jablonec,4. Olympia Blansko"B", 5. Olympia "C", 6. Draci Brno "B",
7. Blesk Jablonec "B", 8.Klasik Frýdek Místek

Kadeti (do 14-ti let)

1.ZŠ Blansko Salmova, 2.Olympia Blansko, 3. Draci Brno,44. Blesk Jablonec, 5. Olympia Dívky



Na závěr patří náš dík všem pořadatelům z baseballového klubu Olympia Blansko, ZŠ Blansko Salmova, DDM Blansko, přítomným rodičům, trenérům, rozhodčím, divákům a zejména mnoha našim sponzorům, bez jejichž přispění bychom podobnou akci jen těžko zorganizovali.


Ota Kostka
TJ Olympia Blansko

Vánoční turnaj - očima trenéra softballistek


Vánočního turnaje v basebalu se letos účastnilo kromě družstev kluků také družstvo softballistek. Po dobré sezóně mělo velké ambice se poprat s kluky o jeden z pohárů pro první tři. První zápas sice prohrály se ZŠ Salmova 26 :3 , ale ještě nebylo nic ztraceno.

V sobotu se holky plné odhodlání vrhly na Jablonec a po několika prvních směnách vedli 3 :0. Potom se jim už nepovedl žádný bod a díky velké smůle, kdy Jablonec několika odpaly na balkon přidal body, prohrály 8:3. V dalším zápase hrály proti Drakům a vítězství je ještě mohlo posunout do hry o třetí místo, neboť Olympia porazila ZŠ Salmovu 7:6 a holky již druhé být nemohli. Stejně jako proti Jablonci začali holky výborně. Dva body v jejich prospěch byli téměř do konce utkání. Pak Draci dokázali dát také dva body, ale pořád měli holky dohrávku. V poslední směně se štěstí opět otočilo k holkám zády a několika tvrdými odpaly přidali Draci 6 bodů na svoji stranu. V dohrávce se holkám podařilo už jen zkorigovat výsledek jedním bodem na konečných 8:3. V posledním zápase, kdy už holky věděli že nepostoupí prohráli s Olympii která porazila i ZŠ Salmou výsledkem 8:2 a ukončily tak své působení na turnaji.

Po loňském čtvrtém místě letos toto umístění neobhájili a skončili páté. I přes tento výsledek samotná hra ukázala, že boj o tolik toužený pohár nebyly jen slova do větru. Stačilo opravdu málo a holky mohly jeden z poháru mít.


Michal Bernard
TJ Olympia Blansko

Družstvo Olympie - vítěz kategorie do 12 let
To je nářez...........
 

Pálka dívek ....................

 

Trenér a jeho ovečky ...................

 

Radost z pohybu