Baseballový klub Olympia Blansko Baseballový klub Olympia Blansko
Baseballový klub Olympia Blansko
Zpět

Sezóna 2003 - pohledem softbalistek

26.12.2003

Pohled na sezónu 2003 očima trenéra družstva Michala Bernarda.

Letošní sezónu jsme po pečlivé zimní přípravě v tělocvičně začali na turnaji v Brně. Pro většinu holek to byly vůbec první zápasy v životě, ale na výkonu to nebylo poznat. Tři družstva měli stejný počet vítězství i proher a tak se muselo počítat skóre. Po spočítání skóre jsme obsadili až třetí místo o jeden doběh. Byla to dobrá příprava na nadcházející sezónu.

Letos jsme hráli kategorii kadetek a jelikož holky neměli mnoho zkušeností soustředili jsme se hlavně vše neprohrát.

První zápas který jsme hráli doma jsem sice prohráli 9:5, ale ukázal, že nemusíme dopadnout špatně. A hned příští týden jsme porážku brněnským Dračicím vrátili na jejich hřišti poměrem 14:7 . Po několika dalších zápasech s Pipas Brno a s Technikou Brno které jsme vyhráli 21:1 a 18:6 s Pipas a 19:10 a 14:12 s Technikou jsme se společně s Dračicemi dělili o první místo tabulky. A vypadalo to, že můžeme celou soutěž vyhrát. Jarní část jsme ukončili bohužel porážkami s Dračicemi 14:4 a 18:3. A skončili na druhém místě tabulky.

Na podzim naše výkonnost nebyla tak dobrá a po několika zbytečných porážkách jsme ztratili jakoukoli šanci vyhrát soutěž. Náskok z jara, nám ale stačil k tomu, abychom i přes tyto porážky udrželi vynikající druhé místo. Na konci sezóny se ukázalo že pouze my jsme dokázali porazit vítězné Dračice. Za námi na třetím místě skončily nakonec holky z Pipas Brno.

V soutěži Moravsko Slezské jsme taktéž obsadili druhé místo kde pouze jeden zápas rozhodl o tom že vyhraje Arrows Ostrava.

Holky si zaslouží hlavně za jarní část sezóny velkou pochvalu za výkony které předváděli a díky kterým skončily na celkovém druhém místě.
Jmenovitě to jsou:

 

Jméno Post
Bebejová Jarka C
Beranová Veronika OF 2B
Čermáková Barbora 1B P OF
Hynková Denisa OF
Jalová Kateřina 3B
Kalová Marta 3B
Krejčířová Aneta 2B P OF
Musilová Markéta P SS OF
Mynářová Petra C 2B
Němcová Barbora 2B OF
Pavlíková Blanka SS
Pospíšilová Hana 1B OF
Procházková Eva OF
Součková Šárka 1B SS OF
Šindelářová Lucie OF 2B

Michal Bernard
trenér družstva