Baseballový klub Olympia Blansko Baseballový klub Olympia Blansko
Baseballový klub Olympia Blansko
Zpět

U BASEBALLOVÉHO HŘIŠTĚ BUDE STÁT NOVÁ VÍCEÚČELOVÁ TRIBUNA

17.2.2004

V příloze uvádíme text článku, který vyšel dne 11.2.2004 v deníku Rovnost - regionální příloha Týden u nás.

BLANSKO - V letošním roce bude v Blansku dokončeno pravděpodobně nejmodernější sportoviště v našem okrese. V baseballovém areálu Olympie Blansko přibude k již stávajícím dvěma hřištím, osvětlení, tréninkové ploše a střídačkám se zázemím navíc moderní víceúčelová tribuna.

  "Bude pro přibližně 530 sedících diváků. V její spodní části se budou nacházet šatny pro hráče s kompletním sociálním zázemím, pro diváky pak bufet a menší restaurace s možností stravování, společenská místnost, posilovna a regenerační linka, v horním patře pak ubytovna s kapacitou 30 lůžek. Právě tyto ubytovací kapacity budou celoročně využívány i pro potřeby ostatních sportů," říká manažér oddílu Radim Kakáč. "Na její výstavbu jsme získali státní dotaci ve výši deset milionů korun. V současné době jsou dokončovány podklady pro vypsání výběrového řízení tak, aby co nejdříve proběhlo a mohlo se v nejkratším termínu začít se samotnou realizací."

  Do nového areálu, který nese název Strawberry Field (Jahodové pole)a nachází se za fotbalovým stadionem ASK, se blanenští baseballisté přestěhovali na podzim roku 2002. "Dříve jsme působili na Písečné. V roce 1993 jsme tam svépomocí upravili na hřiště bývalou skládku. Dá se říci, že v té době jsme měli jednu z nejlepších ploch v republice. Současný vývoj baseballu u nás je ale natolik rychlý, že za pět let bylo prakticky nejhorší. V roce 1998 nás tedy začala tížit otázka, co bude dál," dodává Robert Dvořák z vedení Olympie a zároveň místopředseda České baseballové asociace. Hřiště prakticky nesplňovalo podmínky týmu, který hraje nejvyšší soutěž, a i vzhledem k neustále se rozšiřující kapacitě oddílu nedostačovalo. "Nejprve jsme uvažovali o vylepšení areálu na Písečné. Pro vysoké náklady ale nakonec neprošlo přivedení vody, kvůli nejasnostem s pozemky jsme je nemohli ani rozšiřovat. Rozhodli jsme se tedy k přesunu," doplňuje Robert Dvořák.

  Zatím největší akcí v novém areálu bylo mistrovství České republiky kadetů do 16-ti let, které v Blansku Olympia pořádala na podzim loňského roku. Nová tribuna, která bude vybudována letos, pak projde opravdu ostrým křtem ohněm, neboť ve dnech 18. až 25. července se v Blansku uskuteční jednoznačně nejvýznamnější akce letošního roku v blanenském okrese, mistrovství Evropy v baseballu kadetů. "Pokud vše dobře dopadne, uspořádáme u nás v příštím roce i mistrovství Evropy mužů," zakončuje trenér A mužstva Jaroslav Krejčíř.

Pavel Šmerda


Zpět Na začátek