Baseballový klub Olympia Blansko Baseballový klub Olympia Blansko
Baseballový klub Olympia Blansko
Zpět

Olympia Black Hill Blansko získala proti MZLU Brno....

3.5.2005

Olympia Black Hill Blansko získala proti MZLU Brno dvě velmi cenná vítěství a je po 6 utkáních na druhém místě baseballové extraligy.



Diváci opět odcházeli spokojeni, protože viděli tři výborná utkání s dramatickým rozuzlením. Tři hráči základní sestavy místo se soupeřem bojovali s chřipkou a Lukáš Macek musel z utkání odstoupit pro zánět šlachy. To nebyly příliš dobré vyhlídky pro blanenský tým.

1. utkání: Olympia Black Hill Blansko - MZLU Brno 0:1

V prvním zápase blanenští podlehli nejtěsnějším rozdílem 0:1. Nadhazovač Hrubý odházel vynikající zápas, ve kterém obdržel svůj první bod v sezóně, ale pálkaři domácích se nedokázali proti výborné obraně brňanů prosadit.

2. utkání: Olympia Black Hill Blansko - MZLU Brno 2:0

V druhém zápase Zdeněk Kocman na nadhazovacím kopci nedal soupeři vůbec žádnou šanci a udržel si v letošním extraligovém ročníku stále čisté konto. Obrana Olympie odehrála další skvělé utkání.

3. utkání: MZLU Brno - Olympia Black Hill Blansko 7:8

Třetí zápas se hrál v Brně. Ve třetí směně vnitřní polaři Olympie Black Hill Blansko udělali 4 chyby v řadě a bylo z toho vedení pro MZLU 4:0. V té chvíli se ukázala síla blanenského týmu. Všichni hráči dokázali v rozhodujích momentech zahrát vynikající obranné zákroky (dvakrát aut na třetí metě), či odpálit s běžci na metách. Postupně zvrátili stav zápasu na 7:4 ve svůj prospěch. MZLU však nesložilo zbraně a v dohrávce poslední směny vyrovnalo na 7:7. Nejzkušenější hráč Olympie Black Hill Blansko Kučera pak svým dlouhým odpalem stáhl rozhodující bod a blanenští už své cenné vítězství 8:7 v dramatické dohrávce s Kyánkem na nadhozu udrželi.

Další souboj o čelo tabulky sehrají hráči Olympie Black Hill Blansko s loňským finalistou Krč Altron Praha. První utkání se hraje již v pátek 6. Května v 18.00 hodin na Strawberry Field. Další dvě utkání se hrají v Praze.


fotogalérie