Baseballový klub Olympia Blansko Baseballový klub Olympia Blansko
Baseballový klub Olympia Blansko
Zpět

Obrovský úspěch žáků Black Hill Blansko na Mistrovství České republiky 2005

23.10.2005

Ve dnech 7. – 9.10. v Praze – Libuši proběhlo Mistrovství České republiky žáků do 12 let v baseballu. Zúčastnilo se ho celkem osm týmů z celé České republiky včetně hráčů Black Hill Blansko, kteří byli jedinými reprezentanty jihomoravského kraje.

„V naší skupině,“ říká trenér blanenského týmu, „jsme se v zahajovací den utkali s týmem Louny, který jsme v 5. směně rozbili 15:3, což bylo dobrým startem do mistrovství.

Odpoledne téhož dne jsme sehráli velice vyrovnané utkání, tentokrát s Arrowsem Ostrava, nad nímž jsme zvítězili těsně 3:2 a tímto výsledkem si zajistili postup do semifinále.

Výsledkem 32:0 nad Kotlářkou jsme si pro sebe zajistili první místo ve skupině a odpoledne nás čekal bojovný soupeř, Frýdek – Místek. Má stejný počet reprezentantů České republiky jako naše mužstvo, tedy 2. Diváci tak mohli sledovat zápas plný rychlých a překvapujících zvratů s mnoha pohotovými zákroky, zaručujícími jim tak vysokou atraktivitu.

V dohrávce 7. směny, v níž jsme prohrávali 2:3, jsme se vzájemně dovedli vy- burcovat a dostali přitom svého soupeře pod tlak. Ten v takové situaci nedokázal vzdorovat a nakonec nám podlehl 3:4. Po rozhodujícím doběhu se nás zmocnila obrovská euforie. Zajistili jsme si postup do finále!

Následující den ve 14 30 bylo finále zahájeno. Naším soupeřem byla Krč Praha, která obhajovala loňský titul. Začátek zápasu byl do 3. směny velice vyrovnaný (4:4). Ve 4. směně jsme po několika polařských chybách inkasovali 5 bodů a to znamenalo stav, na který lze obtížně reagovat. I tak jsme zkorigovali stav na 9:6, ale v následující směně jsme obdrželi dalších 5 bodů. Na začátku 7. směny jsme skóre pouze snížili na 14:8.

Dosáhli jsme na 2. místo, což osobně považuji za velký úspěch.

V závěrečném vyjádření bych rád zdůraznil podporu ze strany rodičů všech našich hráčů a samozřejmě celého Klubu Black Hill Blansko.

A kluci?: „Opravdu hráli srdcem“.

Pro připomenutí uvádím jména trenérů:

Ondřej Konvalinka, Miroslav Konvalinka, Aleš Blažek.

V Blansku dne 18.10.2005 Ondřej Konvalinka