Baseballový klub Olympia Blansko Baseballový klub Olympia Blansko
Baseballový klub Olympia Blansko
Zpět

Vánoční turnaj 2005

15.12.2005

 

Vánoční turnaj už valí...

 

Vánočnímu turnaji dominovali domácí týmy.

 

Již 14. ročník Vánočního turnaje v baseballu žáků a kadetů připravil BLACK HILL Blansko společně se ZŠ Salmova, DDM Oblázek a za podpory Města Blansko.

Jelikož celoroční soutěže mládežnických kategorií byly náročné, na letošní turnaj se přihlásilo o trochu méně hostujících týmů než loni, ale vzhledem k většímu počtu domácích se velký počet diváků mohl těšit ze hry nakonec šestnácti týmů.

Nejmenší hráči, kteří se utkali ve stativovém baseballu začali svoji soutěž již v pátečních odpoledních hodinách. No a již v sobotu odpoledne po finálových bojích byl znám letošní vítěz v tee-ballu. Do finále se nakonec probojoval celek Pipas Brno a překvapivě, ale zaslouženě i domácí ZŠ Salmova Blansko. Díky výborné hře na pálce nakonec zvítězili hráči z Brna, ale i domácí kluci měli z finálové účasti obrovskou radost.

Prostřední kategorie turnaje žáků měla letos pět účastníků a z toho tři domácí týmy BLACK HILL Blansko. Tito hráči již své zápasy hrají z nadhozu, který se vzhledem k rozměrům tělocvičny provádí spodem. Ve finále se nakonec proti sobě postavily dva domácí celky a nakonec se z cenného a pěkného vítězství radovali kluci z BLACK HILL Blansko 1, kteří těsným výsledkem porazili své spoluhráče.

V hlavní kategorii mladších kadetů, kteří opět hrají ze spodního nadhozu se proti sobě sešlo celkem pět celků, které se utkaly v bojích o finálovou účast. Zcela bez problémů se do finále dostal tým ZŠ Salmova a po pěkném semifinále, kde kluci porazili Blesk Jablonec i tým BLACK HILL Blansko. Kromě začátku bylo finále zcela v režii ZŠ Salmova, která se skládala z hráčů většinou o rok starších a po zásluze si kluci z Blanska odnesli zlaté medaile.



Celý turnaj se nesl v příjemné předvánoční atmosféře a i tradiční bohatá tombola rozzářila nejeden úsměv na tváři mladých hráčů.


Poděkování patří všem, kteří se na turnaji podíleli, sponzorům za podporu, ale i týmům Blesk Jablonec, Třebíč Nuclears, Draci Brno, Hroši Brno a Pipas Brno, kteří na turnaj zavítaly a jistě je příští rok opět v Blansku přivítáme.


V Blansku dne 14.12.2005

Jaroslav Kříž