Baseballový klub Olympia Blansko Baseballový klub Olympia Blansko
Baseballový klub Olympia Blansko
Zpět

Vstup do sezóny 2006

1.5.2005

 

ÚSPĚŠNÝ VSTUP DO SEZÓNY 2006....

 

 

Baseballisté BLACK HILL Blansko o víkendu zahájili letošní sezónu v nejvyšší soutěži České republiky.

Hned na úvod je čekal nevyzpytatelný soupeř z Prahy, celek Tegola Titans. První zápas se hrál v Blansku v BLACK HILL Aréně na Sportovním strově. Nadhazovat začal reprezentant Pavel procházka a nevedl si vůbec špatně. Za celé utkání, kdy byl ke konci střídán mladým Andrejem Kostrhůnem dovolil pražským hráčům pouze dva doběhy. Na pálce se blanenským dařilo, když zaznamenali osm bodů. Několik bodů pro BLACK HILL Blansko bylo umožněno chybami pražských hráčů v poli.

V neděli jeli blanenští do Prahy s cílem pokusit se dosáhnout podobného úspěchu jako doma při prvním zápase. Na nadhazovací kopec se postavil reprezentant Zdeněk Kocman. Za celý zápas nedovolil soupeřům jediný doběh a prvního pálkaře pustil na první metu až v sedmé směně, takže opravdu skvělý výkon Zdeněk předvedl. Blanenským se podařilo skórovat pouze dvakrát a nebýt několika chyb v běhu po metách, mohlo to být mnohem lepší.

Věřme, že Blansko i v dalších utkáních naváže na úspěchy v prvních zápasech a i přes odchod Ondřeje Navrkala do Techniky Brno bude mít skvělou sezónu.

Hráči záložního B týmu BLACK HILL Blansko mají za sebou první letošní utkání se Skokany Olomouc B. Tento zápas se ze strany blanenských nesl spíše v pohodovém duchu a odpovídal tomu také výsledek, kdy Blansko nakonec prohrálo 2:12.

Oblastní přebor zahájili také mladší kadeti BLACK HILL Blansko, kdy se na první utkání vydali do Bučovic. Zde se jim podařilo vcelku bez problémů Bučovice porazit 14:1 a úspěšně zahájit svoji letošní soutěž.

Začátek své soutěže už mají za sebou i junioři, kterým se v Blansku po vlažném začátku a několika nepřesnostech nakonec podařilo mladíky z Golden Kids Brno porazit poměrem 11:1.

 

EXTRALIGA: BLACK HILL Blansko – Tegola Titans Praha 8:2, 2:0

MUŽI B: BLACK HILL Blansko – Skokani Olomouc B 2:12

MLADŠÍ KADETI: BLACK HILL Blansko – Bučovice 14:1

JUNIOŘI: BLACK HILL Blansko – Golden Kids Brno 11:1