2013 IV. turnaj softballistek

07.07.2013 06:01

O uplynulém víkendu proběhl v areálu Olympie Blansko závěrečný turnaj 2. ligy kadetek za účasti 8 týmů z celé republiky. Po celonočním lijáku z pátku na sobotu to vypadalo, že se sotva odehraje základní část turnaje, pokud se bude vůbec hrát. V 7.00 ráno na hřišti A stály kaluže vody a tekl drobný potůček, jak voda pomalu odtékala, hřiště B, které je celé travnaté, bylo celé podmáčené a ani předpověď počasí neskýtala přílišný optimismus.

Zápas mezi týmy z Trutnovska Sparks Mladé Buky a SC HSM Trutnov se předehrál na hřišti Mladých Buků již v pátek odpoledne, ale díky zmíněnému počasí i přes zkrácení hracího času o 10 minut pořád nabíral turnajový harmonogram hrozivé zpoždění. Zahajovací zápas mezi domácí Olympií a pražskými Eagles dopadl podle očekávání - porážkou domácího týmu. V rychlém sledu potom následovaly další zápasy podle rozpisu turnaje. Teprve po zprovoznění travnatého hřiště se turnaj řádně rozběhl a první den se odehrálo 10 z 11 plánovaných zápasů. Bohužel naše dívky ani v dalším zápase neuspěly a s týmem Vampyres Merklín opět prohrály.

Neodehraný zápas potom byl přesunut na 8:30 v neděli. Proti týmu Tempo Praha nastoupily naše kadetky s velikým odhodláním, přesto nedokázaly odolat tlaku soupeřek a znovu prohrály. Ihned po skončení začal další zápas s nepříjemným soupeřem SC Trutnov HSM. Blansko začínalo na pálce a první nadhazovačku soupeř musel vystřídat. Do druhé směny jsme nastupovali se skórem 6:1 pro Olympii. Trutnov přidal na pálce a začal dotahovat. Nic nám nebylo platné víkendové soustředění v Baldovci a intenzivní tréninky v období před turnajem. Kadetky jakoby zapomněly, co se celý rok učily a vršily jednu chybu za druhou. Ani domluvy trenérů, ani střídání nadhozu nepomohlo, takže i tento zápas skončil prohrou. Posledním soupeřem dívek byl tým Nuclears Třebíč v zápase o sedmé místo. Ani v tomto utkání se děvčatům nedařilo a pro změnu nebyly vůbec schopné odpálit míček, takže osmé místo na turnaji bylo zcela odpovídající výkonům našich hráček.

Počasí nám přálo, tak se s mírným zpožděním nakonec odehrál celý turnaj a díky trpělivosti všech týmů i rozhodčích jsme se přenesli i přes nováčkovskou pořadatelskou službu k úspěšnému vyhlášení výsledků jak turnaje, tak celkových výsledků 2.ligy. V turnaji celkově zvítězil tým Sparks Mladé Buky, na druhém místě skončil tým Eagles Praha, na třetím potom celek Sabat Praha. Pořadatel nejlepším týmům předal poháry a poděkoval za hru. Jako nejužitečnější hráčka turnaje byla vyhlášena Wildová Kristýna z týmu SC Merklín, nejlepší pálkařkou Klempířová Tereza z HSM Trutnov a nejlepší nadhazovačka Hanáková Karolína z týmu Sparks Mladé Buky.

V celkovém pořadí 2.ligy se i přes prohry podařilo Olympii Blansko udržet páté místo. Právo účastnit se finálového turnaje extraligy kadetek si vybojoval celek Eagles Praha, na druhém místě se umístily kadetky ze Sparks Mladé Buky a na třetím místě Sabat Praha.


nahoru ▲

                     

Chceš hrát s námi baseball nebo softball?
Volej 606 748 743 | 606 919 608